Café blå ligger midt på Nørrebros livlige Blågårdsgadegemmer. En lille perle, hvor veganske lækkerier møder dagligstuehygge. Du kender sikkert stedet som det tidligere Café N, men caféen har nu fået en klædelig makeover af både navn, inventar og menukort.

Da jeg sidste år hørte, at Café N lukkede ned håbede jeg inderligt på, at nogen turde gribe fanen og føre den veganske ånd videre. Heldigvis har stedet nu fået en omgang kalkmaling på væggene og er nu blevet forvandlet til en lille, grøn oase med masser af friske planter, puder og lys. Et sted, hvor man har lyst til at hænge hele dagen.

Vi besøgte den lille café en fredag morgen. Alt imens var Nørrebro stadig ved at vågne. Sultne og med høje forventninger til stedet, satte vi os ved bordet. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at det var brunchen, der skulle pryde vores cafébord.

 

Et regnbuefarvet madorgie

 

 

Vi startede ud med henholdsvis en chai latte og café latte. Begge var lavet på plantemælk selvfølgelig. Da vores tallerkner ret hurtigt fandt vej til bordet, var vi begge ved første øjekast ret imponerede over udvalget. Udvalget kom både omkring et par af de klassiske morgenmadselementer. Tilgengæld havde de også inviteret nogle ret interessante venner som ratatouille, edamamepesto og kikærtevaffel med til bords.

Zoey lagde ud med den let sprøde kikærtevaffel. Denne blev akkompagneret med en perfekt moden avocado og en frisk, let bitter rødbede- og peberrodsspread. Hun var ret begejstret for kombinationen. Imens fandt jeg ned til bunden af den lille skål med lun ratatouille, der smagte godt af tomat og nærmest smeltede på tungen. Den fede og grove edamamepesto, det bløde smør og den søde, men let vaniljekrydrede marmelade var alle tre lækre add ons. De passede ganske perfekt til det svampede, hjemmebagte surdejsbrød (der ellers sjældent finder vej til vores maver i hverdagen). Vi sluttede af med en frisk blåbærchiagrød, citronmarinerede æblekugler og peanutbutterdyp samt frisk frugt og en tæt men mushy choko-dadel slice.

Lad os bare sige, at ingen af os gik sultne fra bords. Selvom vi kæmpede en brav kamp, så havde vi altså drønsvært ved at spise op.

Grønt koncept i grønne rammer

Det er vist ikke til diskussion, at et besøg på Café Blå er et must. Især hvis du er til delikat, hjemmelavet vegansk plantemad, hvor der virkelig er kælet ikke kun for detaljerne, men også for smagssammensætningen. Det er altså langt fra almindelig café-standard, som du kender fra mange steder. Her får du virkelig valuta for pengene i både volumen, smag og kvalitet.

Det 100% veganske menukort er lille, men overskueligt og med nogle varierende og super lækre valgmuligheder, der helt sikkert lokker os tilbage igen.

 

Vil du have flere gode tips til at blive sundere hverdagen?

Så skriv dig op til vores nyhedsbrev her, hvor du får vores e-bog ganske gratis. Den er fyldt med gode tips, sjove hverdagsopgaver og lækre opskrifter til at blive en sundere udgave af dig selv. Har du lyst til flere tips og tricks, så hop ind på Facebook og følg os der.

Vil du gerne have hjælp til at komme i balance? Så kom med på vores 6 måneders forløb The Feel Good Effect, hvor vi sætter fokus på selvkærlighed, hormoner og personlig udvikling. Vi starter op juli 2019. Skal du med? Læs mere her ♥

 

 

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X