Blog

I sidste uge lavede jeg et video indlæg angående SU problematikken jeg have oplevet. Heri fortalte jeg om hvordan jeg havde oplevet, at jeg fik at vide af SU rådgiverne på min uddannelse, at jeg ikke kunne sygemelde mig min SU. Normalt er det jo sådan, at når man er sygemeldt på SU kan du få ekstra SU klip til din uddannelse, så det ikke skal stoppe dig fra at gøre den færdig, at du er syg.

Problematikken med SU

Jeg er ikke tilmeldt nogle fag dette semester, da jeg faktisk kun mangler et enkelt af min uddannelse, som ligger på forårs semestret. I første omgang havde jeg fået at vide at det betød at jeg ikke kunne få sygemeldings – tillægsklip som jeg havde fået sidste semester, men siden hen fik jeg at vide, at jeg overhovedet ikke kunne være på SU. Også selvom, at jeg stadig er tilmeldt uddannelsen.

Og da jeg er under uddannelse, hører jeg ikke under sygedagpengesystemet men kontanthjælps-systemet, hvis jeg af en grund ikke kan få SU. Spørg mig ikke hvorfor, men det er åbenbart sådan tingene hænger sammen, siger min kommune. Men da jeg ejer min lejlighed, kan jeg altså ikke få kontanthjælp og det ville simpelthen sige, at jeg i det næste semester i følge min uddannelse.

Summa summarum – jeg var simpelthen på spanden. Ifølge SU rådgiveren på min skole kunne jeg hverken få SU – og i følge kommunen kan jeg ikke få kontanthjælp / sygedagpenge.

Det er ikke svært at gætte, at jeg havde det MØG dårligt i de dage hvor jeg rodede rundt i det. Det er simpelthen ikke hvad du har brug for, når du er nede med stress – at hele dit eksistensgrundlag bliver rykket fra dig.

Løsning på problematikken

Heldigvis er jeg et møg stædigt æsel som ikke altid har den største tiltro til autoriteter. Det har endnu en gang kommet mig til gode. Efter den sidste samtale med rådgiveren på mit studie tænkte jeg, det kunne simpelthen ikke passe. Endnu en gang tog jeg kontakt, og efter at have forklaret rådgiveren alvoren af min situation, sagde hun at hun ville undersøge reglerne.

Det viser sig at rådgiveren i første omgang havde taget fejl, og at jeg faktisk godt kan søge om ekstra SU klip, dog ikke på baggrund af sygdom men på baggrund af ‘særlige omstændigheder’ som gør, at jeg ikke er tilmeldt fag, som gør at jeg kan sygemelde mig disse fag.

Hvad kan man så lære af det?

Det er ikke altid, at de folk som burde vide bedre, ved bedst. Du er den eneste der skal leve i din situation. Det er kun dig som kan kæmpe for dig. Det er okay at sætte spørgsmålstegn ved autoriteters mening, fordi det er ikke altid de har ret. Det var tilfældet ved min SU rådgiver på mit studie.. Men også de folk jeg har mødt i psykiatrien, i lægeindustrien, og så videre og så videre.

Vil du have flere gode tips til at blive sundere hverdagen?

Så skriv dig op til vores nyhedsbrev her, hvor du får vores e-bog ganske gratis. Den er fyldt med gode tips, sjove hverdagsopgaver og lækre opskrifter til at blive en sundere udgave af dig selv. Har du lyst til flere tips og tricks, så hop ind på Facebook og følg os der.

Vil du gerne have hjælp til at komme i balance? Så kom med på vores 6 måneders forløb The Feel Good Effect, hvor vi sætter fokus på selvkærlighed, hormoner og personlig udvikling. Vi starter op juli 2019. Skal du med? Læs mere her ♥

 

Zoey er holistisk behandler, og har siden 2016 blogget om sundhed på Rejsentilsundhed.dk. I 2018 slog hun sig sammen med Michelle Berthels, og sammen har de coaching virksomheden Soulspace Sisters

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X