Blog

lavt stofskifte vægttab

Allerede fra før jeg blev sundhedsmentor var jeg godt klar over, at det kan være svært at tabe sig med lavt stofskifte. Min mor og flere af kvinderne i min familie HAR faktisk lavt stofskifte, så da jeg for et par år siden selv ramte muren, og bare ikke kunne tabe mig, var jeg ret sikker på, at det var fordi jeg selv havde lavt stofskifte. Jeg gik til lægen, som kun testede mit TSH, som så sagde ‘Alt er normalt – du skal bare spise sundt og dyrke motion’. Ja, hallo. Jeg spiste sundt, i hvert fald i forhold til, hvad man efter traditionel dansk tankegang ville kalde ‘relativt sundt’ og dyrkede motion fire gange om ugen. Som minimum. Og jeg kunne bare ikke tabe mig!

Ikke fanatisk

Når man går på ‘slankekur’ får man tit at vide at man ikke skal blive fanatisk. Nu er jeg efterhånden lidt skeptisk over, hvad der egentlig menes med fanatisk – for er det egentlig ikke rimelig fanatisk at vi insisterer på at fortsætte med at spise ting som laver rav i vores system, bare for at have ‘balance’? Og ikke være ‘fanatisk’? Det griner jeg lidt over nu!
Hvad jeg derimod ikke tror på, er, at tælle kalorier, og måle sin værdi på en vægt. Hvad jeg tror på er, at når du spiser SUNDT – rigtig sundt og ikke hvad den danske sundhedsstyrelse definerer som sundt, så taber du dig. HELT NATURLIGT!

Det gør jeg i hvert fald nu. Men det skulle alligevel tage mig 10 år af mit voksenliv, at få min fedtprocent ned til normal-værdien. Igennem den metode jeg brugte, hvor jeg ligeledes balancerede mine hormoner samtidigt med mit vægttab, undgik jeg også at udvikle lavt stofskifte, som mange af de andre kvinder i min familie. Lige nu prøver jeg også at få min mor 100% med på min livsstil, så vi kan få vendt op og ned på hendes stofskifte, for det ved jeg nu, er en mulighed!

 

Vægttab ved lavt stofskifte

Det vigtigste man kan gøre, når man skal tabe sig med lavt stofskifte er, at man simpelthen skal spise for at balancere hormonerne! For at opsummere kort, så skal man holde sig væk fra nogle bestemte fødevarer, og være bevidst omkring hvordan man spiser sine kulhydrater (tænk søde kartolfer, grøntsager, frugt osv.). Og så skal man sørge for at få sit fedt – det sunde fedt, fra en god 100% økologisk, koldpresset olie. Det er selvfølgelig ikke bare noget, som jeg kan skrive på et blog indlæg ‘1 – 2 – 3’ så er det hele fikset.

Det vil sige, at hvis du har hørt at Sense er god til dig – så er det ikke helt rigtigt. Læs hvorfor, her.

Til gengæld har jeg lavet en guide til dig, som har lavt stofskifte, og gerne vil tabe dig, på en sund og harmonisk måde, uden at stresse dit system og fucke dine hormoner mere op! Den koster 0 KR, når du skriver dig op til mit nyhedsbrev. Her får du en udført guide i HVAD og HVORDAN du skal spise, for at få balance i dine hormoner og tabe dig de der forbistrede kg.

Vil du have flere gode tips til at blive sundere hverdagen?

Så skriv dig op til vores nyhedsbrev her, hvor du får vores e-bog ganske gratis. Den er fyldt med gode tips, sjove hverdagsopgaver og lækre opskrifter til at blive en sundere udgave af dig selv. Har du lyst til flere tips og tricks, så hop ind på Facebook og følg os der.

Vil du gerne have hjælp til at komme i balance? Så kom med på vores 6 måneders forløb The Feel Good Effect, hvor vi sætter fokus på selvkærlighed, hormoner og personlig udvikling. Vi starter op juli 2019. Skal du med? Læs mere her ♥

 

 

Zoey er holistisk behandler, og har siden 2016 blogget om sundhed på Rejsentilsundhed.dk. I 2018 slog hun sig sammen med Michelle Berthels, og sammen har de coaching virksomheden Soulspace Sisters

Comments

 • Avatar
  Helga munkebro
  11. juli 2018

  Vil rigtig gerne modtage skrift om vægttab og andre nyheder

  reply
 • Avatar
  Charlotte Svendson
  30. november 2018

  X

  reply
 • Avatar
  Gitte Hesselbjerg
  11. december 2018

  Ser frem til emails. Mvh. Gitte

  reply
  • Avatar
   Jane
   9. august 2019

   Jane@danskrengoering.dk
   Jeg vil meget gerne modtage nyhedsbrevet og gratis e bog
   Tak, ☀️
   Mvh Jane

   reply
 • Avatar
  sanne bach
  16. januar 2019

  Vil gerne modtage nyhedsbrev og info om at få balance i hormonerne.
  sbbasil@hotmail.com

  reply
 • Avatar
  Rikke Hyttel
  17. februar 2019

  Jeg vil meget gerne høre om vægttab med lavt stofskifte? min mail er rikkehyttel@hotmail.com

  Hilsen Rikke

  reply
 • Avatar
  Stina
  29. april 2019

  Lavt stofskifte (liothyronin og euthyrox), lever sundt og træner (2 km svøm og 3 x 5/7 km løb per uge). over 10 000 skridt dagligt og fysisk aktivt job som dyrlæge. Alligevel stiger vægten…. 46 år og ifølge gynækolog ikke i overgang. Tell me WHY

  reply
 • Avatar
  Marianne
  3. juni 2019

  Jeg vil gerne høre om vægttab iforb med lavt stofskifte 😊

  reply
 • Avatar
  Mai-Britt
  10. august 2019

  Jeg vil meget gerne modtage nyhedsbrevet og gratis e-bog.

  Msondberg@hotmail.com

  reply

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X