Blog

Idag skal det hele handle om grænser! Igår aftes var jeg (Zoey) og nogle andre Health Mentorer ude og spise (og drikke al for meget vin – ja ja, selv sundhedsmentorer kan give den gas!). Ved samme lejlighed faldt snakken på numerologi, og eftersom jeg jo har skiftet navn – så var det meget naturligt, at folk så spurgte ind til, hvad jeg har mærket af ændringer. Det kan jo være lidt svært at sige, at noget HELT sikkert stammer fra navneskiftet, men der er især to ting som jeg tillægger numerologien og energiskiftet. Mit brud med min eks, og grænsesætning.
Egentlig er det jo faktisk lidt, af det samme.

“Du er blevet god til at sætte grænser!”

På vej til middagen igår, sagde Chloe (fra Curra Me) at hun havde lagt mærke til, at jeg var blevet rigtig god til, at sætte grænser. Det havde jeg sådan set ikke tænkt så meget over, men ved nærmere eftertanke, så havde hun jo helt ret. Jeg ER blevet vildt god til at sætte grænser – og for mig, der er grænsesætning også en kæmpe kærlighedserklæring til mig selv. Grunden til, at jeg netop føler at navneskiftet har noget med det at gøre, er fordi at jeg kort tid efter mit navneskifte, kom voldsomt op at skændes med min mors mand. Før i tiden ville jeg bare være begyndt at græde, hvis han havde sagt det til mig, han gjorde dér – men jeg skældte ham nærmest ud – og det havde jeg ALDRIG kunne drømme om at gøre, før i tiden. Det var på sådan en måde, at jeg blev helt overrasket over mig selv. Dén side kendte jeg ikke. Det var som om, at den var helt ny.

Siden da har jeg øvet mig på at sætte grænser, men måske at lade være med at nødvendigvis gøre det så ‘hårdt’ og voldsomt, som jeg gjorde med min mors kæreste. For mig hænger grænsesætningen tit sammen med, at fjerne mig fra situationer der ikke er gavnlige, at lukke af for negativ energi fra andre og lade de relationer falde fra, som ikke længere er kærlige og støttende. Før i tiden har jeg været SÅ opmærksom på at jeg gerne ville elskes.. Så hvis bare folk var min ven – eller kæreste – kunne de nærmest få lov til at jokke rundt i min have, og jeg ville stadigvæk blive i relationen. Nu kan du fandeme bande på, at det ikke er tilfældet. Det betyder også, at jeg har luget ud i rigtig mange venskaber, og ja, også mit forhold.

Det er ikke kærligt, ikke at sætte grænser

Hvis vi er sådan nogle, som har mega svært ved at sætte grænser, så kan vi godt tro, at grænsesætning kan resultere i, at folk forlader en – og jeg tror faktisk det er en af årsagerne til, at vi ikke får det gjort. Vi vil så fandens gerne elskes, og det er der INTET galt i. Og det er også helt rigtigt, at grænsesætninger kan resultere i, at folk ikke vil lege med én længere – fordi de ikke længere kan få lov til at sætte dagsordenen. Men det er jo ikke den slags relationer, som nærer dig, som gør dig til et godt menneske. Og faktisk kan grænsesætning være med til at udvikle de relationer, man nu engang har.

Sidste gang jeg var hjemme ved min mor, kom jeg igen i uføre hos hendes mand. Fred være med det, men jeg kunne slet ikke være i den energi. Derfor valgte jeg simpelthen at tage tilbage til København mindre end 24 timer efter jeg var ankommet. I denne tid er jeg ikke robust nok til, at blive i den negative energi der kom fra ham. Så derfor valgte jeg at tage hjem – hvilket jeg ALDRIG har villet gøre før. Jeg tror sgu nok, at min mor og ham har haft lange samtaler om dét siden. Jeg kan mærke, at det var vigtigt at jeg gjorde det. Men jeg tror samtidig også at det måske har været med til, at hans og mit forhold kan udvikle sig til et bedre sted. Fordi jeg sagde fra, og viste at jeg respekterede mig selv og mine grænser. Og i dét kan han mærke mig, og mærke at jeg er stærkere – og det tror jeg bedre folk kan respektere og elske, end når man ikke elsker sig selv.

Universet tester mig!

Grænsesætning er HELT sikkert et tema for mig, jeg har arbejdet meget med det sidste års tid, og det er som om at universet bare sender flere og flere opgaver min vej, for at teste om jeg nu også står HELT sikkert i mig selv. Det skete igen for nyligt, da en kvinde som lidt har en tendens til at vade over andre folks grænser, også skulle afprøve mig. Vi har haft en del konfrontationer, da jeg har italesat overfor hende i flere omgange, at jeg ikke synes om den måde hun snakker til (og om) andre mennesker på. Det endte med, at hun blev udelukket fra det fællesskab vi begge var en del af, efter at hun skrev en lang svada omkring alt, alle andre gør forkert. Hun havde haft nogle konfrontationer med nogle af de andre i fællesskabet, hvor jeg havde sagt direkte at jeg synes, at hun bør se lidt indad og tænke lidt over, hvorfor hun altid ender i den slags konfrontationer, som hun gør. Imorges vågnede jeg så op til en meget lang besked, hvor hun svinede mig og alle andre til.,. Af hvad jeg kunne læse fra den første sætning – fordi, så kom jeg i tanke om at jeg faktisk ikke havde lyst til mere af hendes negative energi. Så jeg blokerede hende. BUM. Uden at læse beskeden! Uden at gå ind i hendes energi! UDEN at lade mig påvirke. Hold nu op, hvor er jeg kommet milevidt i forhold til grænsesætning!

 

Grænsesætning er selvkærligt

Hvis du, ligesom jeg har haft, også kan have svært ved, at sætte grænser, så husk på, at du er fantastisk, og du faktisk ikke behøver at tage imod nogens lort. Du behøver ikke at blive påvirket af andre. Folks meninger og tanker er ikke din business, det er deres egen. Vi kan ALDRIG have ansvar for andet end det, vi selv tænker og gør. Det er simpelthen tids – og energispilde, at lade andre gå over ens grænser. Derfor, sig fra, når du får den der lille knuge i maven og du godt ved, at det ikke føles rart, det her. Om det betyder, at du skal sige ‘det vil jeg ikke være med til, det her!’ eller ‘Nej, det synes jeg faktisk ikke er i orden’ eller ‘når du gør sådan her, så overskrider du min grænse’ eller at du blokerer folk på facebook – det er det kun dig der ved. Det er nemlig DIN have!

Jeg synes det her med grænser er mega spændende, og det er selvfølgelig også noget, vi skal arbejde meget med på vores 6 måneders forløb, The Feel Good Effect! Hvis du gerne vil arbejde med din grænsesætning, din sundhed og din selvkærlighed – så kan det være at du skal på selvudviklingsrejsen sammen med os. Hvis du gerne vil høre mere om forløbet og skrive dig på ventelisten (det betyder selvfølgelig ikke at du SKAL købe forløbet) så kan du tilmelde dig her. Vores sidste forløb blev udsolgt på halvanden uge, og vi forventer det går lige så stærkt denne gang, så hvis du skal have en chance for at komme med, så er det en rigtig god idé at skrive dig på listen, så du får besked med det samme, det bliver sat til salg. Skriv dig op lige her!

Vil du have flere gode tips til at blive sundere hverdagen?

Så skriv dig op til vores nyhedsbrev her, hvor du får vores e-bog ganske gratis. Den er fyldt med gode tips, sjove hverdagsopgaver og lækre opskrifter til at blive en sundere udgave af dig selv. Har du lyst til flere tips og tricks, så hop ind på Facebook og følg os der.

Vil du gerne have hjælp til at komme i balance? Så kom med på vores 6 måneders forløb The Feel Good Effect, hvor vi sætter fokus på selvkærlighed, hormoner og personlig udvikling. Vi starter op juli 2019. Skal du med? Læs mere her ♥

 

Zoey er holistisk behandler, og har siden 2016 blogget om sundhed på Rejsentilsundhed.dk. I 2018 slog hun sig sammen med Michelle Berthels, og sammen har de coaching virksomheden Soulspace Sisters

Comments

  • Avatar
    Marianne
    16. december 2018

    Hey. Jeg vil så gerne med på det 6 mdrs forløb, lyder lige som det jeg har brug for. Døjer med stress, har svært ved at sige fra og trænger generelt bare til at elske mig selv. Er den største pleaser?☺️og enormt konfliktsky. Skal til at lære at være bedre mod mig selv, både fysisk og psykisk♥️Rigtig god søndag og jeg glæder mig for vildt til at høre fra jer???

    reply

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X