Blog

stress behandling

Hvilken stress behandling findes der egentlig? Desværre er det jo mange gange sådan, at hvis man går til sin læge med stress, kan man møde MANGE forskellige svar, og mange af dem er ikke særlig brugbare. Jeg har hørt flere bekendte og læsere fortælle mig om, da de gik til deres læge og ville sygemeldes med stress – og de fik at vide at de IKKE skulle sygemeldes – fordi man kunne jo ikke se at de var syge…..!

For det første synes jeg, at det er helt vanvittigt. For det andet, så vil jeg stå her, på min lille papkasse og råbe, HVIS DU SYNES DU SKAL SYGEMELDES – SÅ SKAL DU SYGEMELDES!!!!!

Du skal vide, det er altid din intuition du skal gå med. Ikke en eller anden læge. De er ikke i din krop – de ved ikke hvordan du har det. Og hvis de ikke respekterer dig nok til at lytte til din bekymring, så skal du ikke have den læge længere. Lyt til dig!

Desværre sker det også ofte, at hvis man går til lægen for at få stress behandling – hvis man ikke bliver mødt med mistro, at mange tilbyder antidepressiva. Antidepressiva er ikke godt for os, når vi har stress. Det er symptombehandling og løser ikke problemet. Jeg forstår godt at man gerne vil have én eller anden form for stress behandling. Når man er gået ned med stress, kan man blive helt desperat for at få bedring. Jeg har selv været der. Men piller er ikke løsningen! Derfor får du her mine bud på, hvilken stress behandling du kan give dig selv.

Stress behandling

      1. Tid, tillid og tålmodighed

Det er selvfølgelig det trælseste jeg kan starte min liste med. Men de er essentielle, uanset om man er gået ned med stress, eller om der er noget andet man kæmper med. Alting tager tid – også at komme sig igennem stress. Der er ikke nogle shortcuts, men du kan sørge for at du kommer 100% ud på den anden side, og ikke vender tilbage til det hul du kom fra. Hav tillid til processen og hav tålmodighed – så kommer du i land.

      2. Plej din krop

Denne her er super vigtig. Det er simpelthen en af de vigtigste ting du kan gøre for din krop. Nemlig at spise en god, hormonbalancerende kost – få masser af næring, og få styr på dine kosttilskud. Jeg ved at det virker som unødvendigt – men vi KAN ikke spise os til alt den næring igennem vores mad. ISÆR ikke, hvis du ikke spiser økologisk, kornfrit og ikke spiser mælkeprodukter. Allerede dér er du i kæmpe underskud. Vælg eventuelt adaptogener til at støtte din stress tolerance – læs mere om dette her.

     3.  Hold fokus på det positive

Denne her kan være ekstra svær, men tro mig, det hjælper. Hold fokus på det positive, ved at føre dagbog over de gode ting der er sket den dag. Det kan være så lidt som ‘jeg spiste sund mad og gjorde noget godt for min krop’ eller ‘jeg gik en tur’. Det kan også være ‘Jeg kunne mærke at jeg ikke skulle lave noget idag, så jeg blev i sengen’. Det er OGSÅ positivt, at du lytter til din krop!

     4. Mediter

Meditation kan være rigtig ubehagelig hvis man er meget i kamp flugt systemet, fordi det gør at du bliver opmærksom på kroppen. Det er dog netop denne disconnet fra din krop som gør, at man ender i stress. Derfor skal vi tilbage til kroppen, og det kan gøres ved at meditere. Det er bevist, at meditation har positive indvirkninger på stress, og derfor er det bare om at komme i gang. Jeg kan varmt anbefale appen ‘Headspace’ (engelsk) – man vælger selv hvor lange meditationerne skal være. Det hjælper meget i starten!

      5. Søg hjælp

Der er mange steder du kan få hjælp – dine venner, din familie, en holistisk behandler som jeg selv. Hos mig går jeg til stressbehandling på en naturlig måde – og bygger dig op indefra. Det vigtigste er at du griber ud, beder om hjælp og siger hvordan du har det. Og vid, at de mennesker der er værd at samle på, de vil selvfølgelig være der for dig!

Vil du have flere gode tips til at blive sundere hverdagen?

Så skriv dig op til vores nyhedsbrev her, hvor du får vores e-bog ganske gratis. Den er fyldt med gode tips, sjove hverdagsopgaver og lækre opskrifter til at blive en sundere udgave af dig selv. Har du lyst til flere tips og tricks, så hop ind på Facebook og følg os der.

Vil du gerne have hjælp til at komme i balance? Så kom med på vores 6 måneders forløb The Feel Good Effect, hvor vi sætter fokus på selvkærlighed, hormoner og personlig udvikling. Vi starter op juli 2019. Skal du med? Læs mere her ♥

 

Zoey er holistisk behandler, og har siden 2016 blogget om sundhed på Rejsentilsundhed.dk. I 2018 slog hun sig sammen med Michelle Berthels, og sammen har de coaching virksomheden Soulspace Sisters

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X